Vsaka prenova prostora najprej zahteva skrbno načrtovanje, pregled stanja obstoječih površin, najustreznejšo izbiro postopka izvedbe ter izbiro barv. Z našimi dolgoletnimi izkušnjami smo kos vsem izzivom in z veseljem vam bomo priskočili na pomoč tako z nasveti, kot z izvedbo potrebnih del.

 

Do prenovljenih prostorov v treh korakih!

1. korak

Že obstoječe površine je najprej potrebno pregledati, jih pred pričetkom pleskanja očistiti (pajčevine, prah), izravnati neravne površine in sanirati morebitne madeže ter ostanke lepil.

2. korak

Ključnega pomena za dobro počutje je pravilna izbira barv notranjih prostorov in pri nas vam je na voljo velika izbira barvnih odtenkov, med katerimi boste z našo pomočjo ali brez zagotovo našli najustreznejšo barvo za prostor ali kateri drug del opreme. Barvo vam pomagamo izbrati tako, da dosežete ustrezno barvno usklajenost s predmeti, ki so v prostoru postavljeni ter dosežete ustrezno osvetljenost prostora, ki je pomembna za počutje in kvaliteto bivanja.

3. korak

Pred pričetkom dela, pohištvo, tla in ostale izpostavljene elemente skrbno zaščitimo s plastičnimi pregrinjali in folijo ter nekatere po potrebi odstranimo iz prostora. Oboke in cevi skrbno zaščitimo in oblepimo s pleskarskim trakom. Po zaključenem delu vse elemente vrnemo na svojo mesto, odstranimo vsa prekrivala ter odstranimo morebitne madeže.Naša ponudba notranjih slikopleskarskih del je izredno široka in izbirate lahko med naslednjimi storitvami:

 • glajenje / kitanje sten in stropov,
 • beljenje / pleskanje sten in stropov,
 • vgradnja dekorativnih štukatur,
 • odstranjevanje starega opleska sten in stropov,
 • odstranjevanje in polaganje tapet
 • nanos vseh vrst barv,
 • barvanje železnih konstrukcij,
 • barvanje vrat in oken.

Zahtevnejše dekorativne obdelave

Izvajamo tudi zahtevnejše dekorativne obdelave notranjih zidnih površin

Videz stroge elegance in enostavne urejenosti, ki jih bivalnim, poslovnim in drugim prostorom daje klasično barvanje zidnih in stropnih površin, lahko z uporabo posebnih dekorativnih premazov, gelov, kitov, reliefnih barv in reliefnih tapet spremenimo v pravo in zanimivo nasprotje. Meje vaši inovativnosti v tem primeru postavljata le domišljija in okus.

 • Dekorativni premazi, dekorativni kiti in dekorativni geli
  S posebnimi dekorativinim premazi, dekorativinim kiti in dekorativinim geli je moč puste enakomerno prebarvane ploskve spremeniti v živahne ali umirjene, sijoče ali zabrisane, zamegljene, kričeče ali zasanjane in še kakšne drugačne površine - prav take, med kakršnimi ste že od nekdaj želeli delati, počivati, poslušati glasbo ...
 • Reliefne zidne barve
  Zanimiv dekorativen videz prebarvanim zidnim in drugim površinam vdahnemo z uporabo reliefnih zidnih barv. 
 • Reliefne tapete
  Zanimiva dekorativna obdelava notranjih zidnih površin je oblaganje z reliefnimi tapetami, ki jih prebarvamo z eno izmed notranjih zidnih barv. 

Barvni navdih

Kamorkoli se ozremo, vidimo svet v barvah. Vsakdo izmed nas občuti barve na svoj edinstven način. Poznavanje psihologije človekovega dojemanja barv, medsebojne skladnosti barvnih odtenkov, prepoznavanje modnih odtenkov, vse to je za fasaderstvo in slikopleskarstvo PETERCA bistvenega pomena. 

Barve imajo pri opremljanju pomembno vlogo, saj predstavljajo prvi viden vtis o predmetu ali prostoru, ki ga opazimo. Z njimi lahko popravimo obliko in prostorske pomanjkljivosti ter dosežemo občutek svežine ali toplote, lahkotnosti in teže.