Ena izmed idealnih rešitev, pri kateri se izognete mnogim neprijetnostim, kot so na primer umazanija, gradbeni odpadki, "štemanje" ter statični problemi, je gradnja s suhomontažnimi sistemi. Prednosti suhogradnje so povezane predvsem z njenimi izvrstnimi gradbenimi lastnostmi, saj je na primer zaradi majhne teže in debeline sten predelava obstoječih prostorov zelo enostavna, prav tako pa z gradnjo prihranite tudi čas, saj ni potrebno čakati, da se materiali osušijo in lahko z gradnjo nadaljujete takoj. Še ena izmed prednosti suhogradnje je tudi ta, da je primerna tudi za sanitarne prostore in kopalnice, okolju prijazen gradbeni material pa ugodno vpliva tudi na vaše počutje in kvaliteto bivanja.

V okviru suhomontažnih gradbenih sistemov so vam na voljo naslednje storitve:

 • predelne stene,
 • suhomontažna vgradnja notranjih vrat,
 • stropovi,
 • vgradnja instalacij,
 • izdelava mansardnih prostorov,
 • toplotna zaščita,
 • zvočna zaščita.

Zahtevnejše dekorativne obdelave

Izvajamo tudi zahtevnejše dekorativne obdelave notranjih zidnih površin

Videz stroge elegance in enostavne urejenosti, ki jih bivalnim, poslovnim in drugim prostorom daje klasično barvanje zidnih in stropnih površin, lahko z uporabo posebnih dekorativnih premazov, gelov, kitov, reliefnih barv in reliefnih tapet spremenimo v pravo in zanimivo nasprotje. Meje vaši inovativnosti v tem primeru postavljata le domišljija in okus.

 • Dekorativni premazi, dekorativni kiti in dekorativni geli
  S posebnimi dekorativinim premazi, dekorativinim kiti in dekorativinim geli je moč puste enakomerno prebarvane ploskve spremeniti v živahne ali umirjene, sijoče ali zabrisane, zamegljene, kričeče ali zasanjane in še kakšne drugačne površine - prav take, med kakršnimi ste že od nekdaj želeli delati, počivati, poslušati glasbo ...
 • Reliefne zidne barve
  Zanimiv dekorativen videz prebarvanim zidnim in drugim površinam vdahnemo z uporabo reliefnih zidnih barv. 
 • Reliefne tapete
  Zanimiva dekorativna obdelava notranjih zidnih površin je oblaganje z reliefnimi tapetami, ki jih prebarvamo z eno izmed notranjih zidnih barv. 

Barvni navdih

Kamorkoli se ozremo, vidimo svet v barvah. Vsakdo izmed nas občuti barve na svoj edinstven način. Poznavanje psihologije človekovega dojemanja barv, medsebojne skladnosti barvnih odtenkov, prepoznavanje modnih odtenkov, vse to je za fasaderstvo in slikopleskarstvo PETERCA bistvenega pomena. 

Barve imajo pri opremljanju pomembno vlogo, saj predstavljajo prvi viden vtis o predmetu ali prostoru, ki ga opazimo. Z njimi lahko popravimo obliko in prostorske pomanjkljivosti ter dosežemo občutek svežine ali toplote, lahkotnosti in teže.