Fasada ima poleg vizualnega dejavnika ključen pomen tudi v ekonomskem smislu, saj s kvalitetno izdelavo pripomore k boljši toplotni izoliranosti vašega domovanja, kar dolgoročno pomeni velik prihranek denarja. Kvalitetna izolacija fasade svojo nalogo opravlja tako poleti pri hlajenju, kot tudi pozimi pri ohranjanju toplote, zato so dobro izbrani materiali in strokovna izvedba na prvem mestu. Nestrokovni posegi in napačne odločitve pri izbiri materialov lahko povzročijo dodatno ali celo nepopravljivo škodo.


Z našim znanjem in izkušnjami vam bomo zato z veseljem svetovali in skupaj izbrali najboljšo rešitev za vaš dom, ki bo tudi cenovno dostopna.

Zahtevnejše dekorativne obdelave

Izvajamo tudi zahtevnejše dekorativne obdelave notranjih zidnih površin

Videz stroge elegance in enostavne urejenosti, ki jih bivalnim, poslovnim in drugim prostorom daje klasično barvanje zidnih in stropnih površin, lahko z uporabo posebnih dekorativnih premazov, gelov, kitov, reliefnih barv in reliefnih tapet spremenimo v pravo in zanimivo nasprotje. Meje vaši inovativnosti v tem primeru postavljata le domišljija in okus.

  • Dekorativni premazi, dekorativni kiti in dekorativni geli
    S posebnimi dekorativinim premazi, dekorativinim kiti in dekorativinim geli je moč puste enakomerno prebarvane ploskve spremeniti v živahne ali umirjene, sijoče ali zabrisane, zamegljene, kričeče ali zasanjane in še kakšne drugačne površine - prav take, med kakršnimi ste že od nekdaj želeli delati, počivati, poslušati glasbo ...
  • Reliefne zidne barve
    Zanimiv dekorativen videz prebarvanim zidnim in drugim površinam vdahnemo z uporabo reliefnih zidnih barv. 
  • Reliefne tapete
    Zanimiva dekorativna obdelava notranjih zidnih površin je oblaganje z reliefnimi tapetami, ki jih prebarvamo z eno izmed notranjih zidnih barv. 

Barvni navdih

Kamorkoli se ozremo, vidimo svet v barvah. Vsakdo izmed nas občuti barve na svoj edinstven način. Poznavanje psihologije človekovega dojemanja barv, medsebojne skladnosti barvnih odtenkov, prepoznavanje modnih odtenkov, vse to je za fasaderstvo in slikopleskarstvo PETERCA bistvenega pomena. 

Barve imajo pri opremljanju pomembno vlogo, saj predstavljajo prvi viden vtis o predmetu ali prostoru, ki ga opazimo. Z njimi lahko popravimo obliko in prostorske pomanjkljivosti ter dosežemo občutek svežine ali toplote, lahkotnosti in teže.